Pages

Wednesday, 29 June 2011

cobaan membunuh...!!!

cerita nya bermula bila nk balik dari kolej...hari ni balik menaiki bas(nama company harus dirahsiakn)..bas xla berape nk cantik tp boleh la sebab murah kn...kurang kn bajet tuk belanje lain pulak...huhu..emmmm....tp yang jadi cobaan membunuh ni sebabkn ad nye bas lain yang nk masuk line bas yang sy naiki..rAse waktu tu dari ngntok trus jage tuk pastikn xda ape2 yang akan jadi...bukan nk bandingkn race yang ad kat Malaysia ni, tp kaum ni selalu pandu dengan cara bahaya...klau nk tengok btl ke tak...cuba la perhatikan betul2...mane2 tempat pun pasti golongan ni yang akan wat hal atas jalan raya...emmmm...sepanjang perjalan dari kolej, ad je transport lain yang akan hon bas sy naik ni td...ble tibe bas lain nak masuk line bas yang sy naik, baru sy perasan bas ni agak gile cara bawa nye....nyaris langgar bas yang nk masuk tu tanpa fikir penumpang yang ramai dalam bas masa tu...nasib baik bas yang da masuk setengah line tu berhenti....memang gila.....driver bas ni pun 1 hal lagi, kalau nak mintak tambang biar la dengan cara yang betul....walaupun driver ni agak berusia, tp ada lagi penumpang lagi berusia dari dia yang xmampu nkak gerak laju2....sabar la....kesian kat yang xsempat nak naik tu...kesimpulan nye...apa2 pun yang kita lakukan mesti la sabar, hormat yang lain...bukan main ikut suka hati....kita kn 1Malaysia...huhu...sekian=)

No comments:

Post a Comment