Pages

Wednesday, 29 June 2011

cobaan membunuh...!!!

cerita nya bermula bila nk balik dari kolej...hari ni balik menaiki bas(nama company harus dirahsiakn)..bas xla berape nk cantik tp boleh la sebab murah kn...kurang kn bajet tuk belanje lain pulak...huhu..emmmm....tp yang jadi cobaan membunuh ni sebabkn ad nye bas lain yang nk masuk line bas yang sy naiki..rAse waktu tu dari ngntok trus jage tuk pastikn xda ape2 yang akan jadi...bukan nk bandingkn race yang ad kat Malaysia ni, tp kaum ni selalu pandu dengan cara bahaya...klau nk tengok btl ke tak...cuba la perhatikan betul2...mane2 tempat pun pasti golongan ni yang akan wat hal atas jalan raya...emmmm...sepanjang perjalan dari kolej, ad je transport lain yang akan hon bas sy naik ni td...ble tibe bas lain nak masuk line bas yang sy naik, baru sy perasan bas ni agak gile cara bawa nye....nyaris langgar bas yang nk masuk tu tanpa fikir penumpang yang ramai dalam bas masa tu...nasib baik bas yang da masuk setengah line tu berhenti....memang gila.....driver bas ni pun 1 hal lagi, kalau nak mintak tambang biar la dengan cara yang betul....walaupun driver ni agak berusia, tp ada lagi penumpang lagi berusia dari dia yang xmampu nkak gerak laju2....sabar la....kesian kat yang xsempat nak naik tu...kesimpulan nye...apa2 pun yang kita lakukan mesti la sabar, hormat yang lain...bukan main ikut suka hati....kita kn 1Malaysia...huhu...sekian=)

Tuesday, 28 June 2011

~hAppY BiRthDaY AyaH~

hari ni birthday ayah syg sy...hehehe....selamat hari lahir ayah....semoga pjg umor & murah rezeki...syg ayah selalu...& syg la kat sume family sy jgk kn...hihi...agak2 ape eh the best yg ptt bg kat ayah?? mmg xmampu la nk bg hadiah mhal2 kn...huhu...skng pun blaja lg brng2 sndri pun mak ayah yg bg kn...hehe...klau stakat mase skng memang boleh bagi pointer terbaik jela...& duk diam2 kat cni...hehe...blaja tuk family & diri sendiri...t ble da abis blaja, da bejaya leh la belanje mak ayah jalan2 kat tempat mak ayah suke....minggu ni anak mu akan pulang ye...hehe....(macam da lame je xblik kn...padahal tiap2 minggu mesti nk balik je..rumah xjauh mane pun kn..hehe) emmmm...balik semule cite pasal ayah...(suke lari tajuk..hehe) ayah memang the best...sempoi, budiman, open minded, sume2 yang terbaik is ayah sy MUHAMAD NASIR...hihi...wlaupun muke nampak garang sampai leh wt org len takut nk dekat tp ayah memang pemurah dgn senyuman nye...hehe....Love U ayah...mmmmuuuaaaahhhh =P

Monday, 27 June 2011

-memang best =)

bru je lpas tgk cite karak...hahaha....cite yg KRU wt tu kn mmg best...klau da tgk seblum subuh mmg xleh tdo la wt nye....sakit jantung pun boleh ad klau kte yg sihat2 ni...hehe....memang seram...bru la muke hntu...ending agak touching2...huhu..tp tetap best...to all my be<3 family, t kte tgk same2 eh...hehe...cte yg best la lpas 'jangan pandang belakang' is 'karak'...(sebenar nye suke cite yg KRU wt..hehe) ape2 pun...sape xtgk mesti tgk...bace doa dlu la sblum tgk(o_*) hehe

Sunday, 26 June 2011

imbas kenangan...(o_*)

ok...apa yg anda semua fikirkn?? hehe
emmm.....skng masih lg zaman sekolah kn wlaupun blaja kolej da..tp sdap nk kate blaja kat skolah yg name kolej...hehe..agak mencabar klau kite nk banding kn waktu blaja kat sekolah rendah, menengah sampai la ni...masuk kolej da...emmm....duit pun cmtu gak...makin tinggi blaja mkin bnyk gune duit...tp ilmu xgune duit nk dpt kn...huhu(ayat cm mak ayah ckp plak...hehe) tp klau nk jd cite la kn...kecik2 dulu nye impian lain..tp ble da msuk kolej blaja lain plak..haha...pelik..tp ni la..tp bile da makin besar ni bru la knal ape itu hidup...susah senang kne harungi jugak la kn...bak kate omputeh "life must go on"...hehe...seronok, sedih, hampa, sume2 mcm2 la kte rase...tp yg paling best...ape yg kte rase sume nye mesti kte kongsi ngn family memmber kn...huhu...(lot of love u all...hehe)...ape2 pun hidup tetap kne trus kn walaupun susah tuk kita hadapi..sbb Allah s.w.t da janji kn kite tuk bg halangan yg kite mampu tempuh je...so, hidup susah senang kite enjoy & senyum selalu untuk tmbah berkat dlm diri kite...=)...(mcm ahli motivasi pun ad gak ayat ni..hehe) dah xnk taip tuk ni da...hehehe...tp rindu masakan mak bile duk jauh ckit ni...huhu...

kenapa??

lahir nye blog ni hanye tuk rilex2 sambil update2 cite baru tuk kongsi ngn org ramai....emmmm....suke becerite tp xth cmne nk tulis....so, selain nk rilex2 kongsi2 ni boleh gak la tmbah n tingkatkn idea nk menulis....walau pun bukan reporter kn.....hehehe....emmm.... JADI...selamat menjadi pembaca yg best tuk bg idea tuk sy jgk eh....peace (n_n)